(Download) "Nukleáris jog a 21. század első évtizedeiben" by Kecskés Gábor, Lamm Vanda, Silye Judit & Sulyok Gábor # Book PDF Kindle ePub Free

Nukleáris jog a 21. század első évtizedeiben

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Nukleáris jog a 21. század első évtizedeiben
  • Author : Kecskés Gábor, Lamm Vanda, Silye Judit & Sulyok Gábor
  • Release Date : January 09, 2014
  • Genre: Science & Nature,Books,Professional & Technical,Law,
  • Pages : * pages
  • Size : 679 KB

Description

A nukleáris jog különféle vonatkozásait átfogó jelleggel tárgyaló munka Magyarországon mind ez idáig még nem jelent meg. 

 

A csernobili és a fukushimai baleset különösen ráirányította a figyelmet a nukleáris biztonság fontosságára és a nukleáris kárfelelősségi kérdések meglévő szabályozottságának gyenge pontjaira; a nukleáris hulladékanyagok biztonságos kezelésének szabályozása szintén a prioritások közé sorolható. A nukleáris leszerelés megvalósítása az első atomrobbantások óta az emberiség számára az egyik nagy megoldandó feladat; a nukleáris létesítmények fegyveres támadásoktól való védelmének aktualitását a terrorista akciók elszaporodása indokolja. 

Jelen kötetünk a nukleáris energia békés célú alkalmazásával és a nukleáris leszereléssel összefüggő fentebb említett kérdéskörökre vonatkozó nemzetközi szabályozást dolgozza fel, tudományos igénnyel, de egyben a mindennapi gyakorlat számára is hasznosítható módon. 

A kötet a Magyar Nukleáris Társaság támogatásával jelent meg.


Free PDF Download "Nukleáris jog a 21. század első évtizedeiben" Online ePub Kindle